Welkom!

Wij zijn Radio Just4U!
Het station met de lekkerste muziek vanaf de 80's tot NU, en dat allemaal JustForYou!

Theo De Brabander

Theo De Brabander werd geboren op 20 juli 1960 en is sinds begin jaren tachtig actief in de radiowereld. Een laatbloeier eigenlijk, maar voor hij zelf voor de microfoon plaatsnam, werden zijn oren al fel geteisterd door de geluiden van op zee.

Theo de Brabander werd echter al vroeg gebeten door het radiovirus. Mama’s neef was immers actief
medewerker van de Vlaamse zeezender Radio Atlantis, die toen nog uitzond vanaf de MV Mi Amigo.
Enorm gepassioneerd door de vrije radio in die beginjaren, zette Theo z’n eerste stappen in deze boeiendewereld.

Maar al vrij snel had hij de ambitie het hogerop te proberen, met gunstig gevolg .... Het werd maar liefst 10 jaar Radio Maeva, de gedoodverfde opvolger van Mi-Amigo. Vanuit de idee ‘radio maken voor
iedereen kan en moet’ werd op 24 mei 1981 Radio Maeva opgericht.

Later werd een bedrijfje onder de naam PPR opgericht, waar syndicated radio werd gemaakt. Aan de lopende band werden programma’s zonder stationsnaam opgenomen. Bedoeling was om deze opnames
door zoveel mogelijk verschillende stations in Vlaanderen te laten uitzenden. Een soort ‘ketenradio avant la lettre’ dus, wat trouwens aardig lukte.

Theo verzeilde daarna bij Radio Contact Nationaal, dat tot eind 2008 in Vlaanderen bestond. Theo was er te horen in het weekend.

Daarna ook Mi Amigo 192, het gouwe ouwe station op internet en op FM aan de Spaanse Costa: een soort wederopstanding van de voormalige zeezender, maar dan in een nieuwe digitale vorm,” . Theo was verder actief bij o.a. AVO (Affligemse Vrije Omroep), De VBRO (Brugge), BRAVO, Radio Diest, Radio Northsea International UK (Vlaams-Nederlandse service), en Yesterdayland Radio.

Tussendoor deed hij ook aan stemverlening voor verschillende
doeleinden. 40 jaar radio werd achteraf ook bezegeld met een vast stekje eerst op Radio Mi Amigo International, nadien Mi-Amigo, "de echte"

Nu in 2023 maakt hij zijn rentrée bij RadioJust4U.

Theo hoor jij  maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur met het programma "Just Before The Lunch".

Meer weten over een dj?

CONTACTFORMULIER

DEEL DEZE PAGINA!