Welkom!

Wij zijn RadioJust4U!
Het station met de lekkerste muziek vanaf de 80's tot NU, en dat allemaal JustForYou!

SUPERCLASSIC

Bizarre Inc. ontstond in 1988 en werd opgericht door Mark Archer en Dean Meredith op het hoogtepunt van acid house. Ze brachten het album Technological uit. Tegelijkertijd startten ze het project Rhythm Mode:D, dat meer op hiphop was gericht en waar ook Andrew Meecham en Chris Peat deel van uitmaakten. Daarvan verscheen het album So Damn Tough. Daarna gingen Archer en Meredith met onenigheid uit elkaar. Archer ging verder met Chris Peat als Nexus 21, dat later omgevormd werd tot de ravegroep Altern-8. Meredith zette met Andrew Meecham Bizarre inc. voort. Ook plaatselijke dj Carl Turner kwam het team versterken. In de studio van het ouderlijk huis van Andrew produceerden ze het nummer Playing with knives. Dit lieten ze horen aan het platenlabel Vinyl Solution en ze kregen een contract voor enkele singles en ep's. Van Such a feeling (1991) deden zowel het titelnummer als Raise me het goed op raves. Nog succesvoller was Playing with knives, dat de 4de plaats in Britse hitlijsten bereikte. Een afgekeurde remix door Martin Glover wordt niet veel later ook een hit. Hij bewerkt zijn remix voor het nummer Can you feel the passion zijn eigen project Blue Pearl.

Het geld dat met Playing with knives werd opgehaald, investeerden ze in een nieuw album. Voor Energique, dat eind 1992 verscheen, huurden ze de gastvocalisten Yvonne Yanney, Cameron Dante en Angie Brown. Aanvankelijk wilden ze ook Jocelyn Brown inschakelen, maar die weigerde. Het album bestaat uit twee delen. Een ravegedeelte met remixes van eerder uitgebrachte tracks en een gedeelte met nieuwe nummers waar veel invloeden uit soul en disco te horen zijn. Het nummer I'm gonna get you werd een grote hit en bereikte in Nederland en het Verenigd Koninkrijk de 3de plaats en kwam in Belgiƫ op nummer 14. Ook Took my love werd een bescheiden hit (nummer 22 in Nederland, 19 in Groot-Brittanniƫ). Van het rustigere Love in motion werd door de producers Davide Ruberto & Gio Brembilla de Trance form club mix gemaakt, die in de Verenigde Staten ook hoog in de dancelijst terechtkwam.

Pas in 1996 verscheen de opvolger van Energique, op het grote Mercury Records. Op Surprise werd overtuigend gekozen om de discosound verder uit te werken. Als zangeres was Angie Brown weer aanwezig. Bizarre Inc. wist het publiek echter niet meer aan te spreken en het album flopte en ze werden door Mercury op straat gezet. Meecham gaf later in een interview aan dat hij daarom nooit meer met een grote platenmaatschappij wil werken. Daarna verdween de groep geruisloos van het toneel. Carl Turner verliet de groep daarna. . 

DEEL DEZE PAGINA!