Welkom!

Wij zijn RadioJust4U!
Het station met de lekkerste muziek vanaf de 80's tot NU, en dat allemaal JustForYou!

SUPERCLASSIC

"The Way It Is" is geschreven door zanger en pianist Bruce Hornsby en geproduceerd door Hornsby en Elliot Scheiner. Het nummer maakt expliciete verwijzingen naar de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging. In het eerste couplet wordt een verhaal verteld over economische ongelijkheid, dat zich afspeelt in een rij met werklozen die hun uitkering ontvangen. Het tweede couplet herinnert aan voorbije sociale problemen, waarin een voorstander van rassensegregatie zegt dat iemand niet op een bepaalde plek mag zijn omdat hij er niet zo uitziet als de anderen. In het derde couplet wordt de Civil Rights Act of 1964 aangehaald als een overwinning in de burgerrechtenbeweging, maar wordt ook gezegd dat er meer moet gebeuren. In de refreinen wordt gezegd dat sommige dingen nou eenmaal zijn zoals ze zijn en dat ze niet zullen veranderen ("that's just the way it is, some things will never change"). Het nummer wordt gekenmerkt door twee lange pianosolo's.

"The Way It Is" werd een wereldwijde hit en bereikte de nummer 1-positie in zowel thuisland de Verenigde Staten als Canada, en werd een top 20-hit in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland.

In Nederland werd de plaat veel gedraaid op Radio 3 en werd een gigantische hit. De plaat bereikte de nummer 1-positie in de Nederlandse Top 40, terwijl in de Nationale Hitparade de 2e positie werd bereikt. In de Europese hitlijst op Radio 3, de TROS Europarade, werd de 17e positie bereikt. 

DEEL DEZE PAGINA!