Welkom!

Wij zijn Radio Just4U!
Het station met de lekkerste muziek vanaf de 80's tot NU, en dat allemaal JustForYou!

Roy Scheerman

Elly van Loenen

Elly van Loenen werd op 4 mei in ’t jaar prik in Hilversum geboren.
Als kind was ze dol op muziek. Thuis stond Radio Veronica vanaf ’t zendschip altijd aan.
Haar ouders hadden als muzikale helden Johnny Cash en Elvis Presley.

Het verhaal gaat dat Elly al op 1 jarige leeftijd kon lopen en plaatjes draaien. Toen er in casa Van Loenen een bandrecorder kwam te staan kun je wel raden wie daarmee aan de haal ging…..
Elly tapte alles wat los en vast zat: gesprekken in de huiskamer, muziek van de radio, Top Pop op tv en vooral veel haar eigen stem.

Terwijl andere kinderen op straat speelden zat zij op haar manier radioprogramma’s te maken.
Later drumde ze in een drumband, stond ze op het toneel en had ze op 12 jarige leeftijd haar eigen dansgroep The Dancing Queens. Vier wiebelende meiden die a la Kate Bush op feesten en partijen optraden.

Ze zagen er ook identiek uit: jeans met opgerolde pijpen, zwarte coltrui en op het hoofd een cowboyhoed.
Elly wist altijd al dat ze bij de radio wilde werken én dat overkwam haar op 17 jarige leeftijd. Eerst bij afdeling KRO Schoolradio, later Hilversum 3, Radio 3, Radio 5, Radio 2 en opnieuw Radio 5 (KRO).

Programma’s waaraan ze lange tijd heeft meegewerkt waren het muziekprogramma Leidsekade Live! (op Radio 3) én ‘t Theater van het Sentiment (eerst Radio 2, later Radio 5). Voor dit programma heeft ze zelfs nog een 4 cd-box met muziek uit de jaren 60 samengesteld.
22 Jaar was ze aan dit laatstgenoemde programma verbonden.

Haar stem werd in de jaren ’90 ontdekt door Frits Spits van de NOS Avondspits, maar de ontdekking heeft meerdere vaders want daarvoor sprak ze al in voor De Nachtspiegel en allerlei andere programma’s zoals b.v. voor ’t nachtprogramma van Pierre Papa.

Met Frits heeft ze op Radio 2 intensief samengewerkt aan zijn programma De Strepen Van Spits. Veel van het jinglewerk en de promo’s werden door Elly in gesproken. Dit deed zij zelfs live tijdens de uitzending.

Na de radio heeft ze nog gewerkt voor JeugdTV o.a. het Zapp Sinterklaasfeest én de Minister van Gehandicaptenzaken.

Anno nu is ze nieuwslezer en redacteur bij ’t Radionieuws en presentator van o.a. Elly’s Choice op 192 Radio (de zender van Ad Bouman van het oude Veronica) én daarmee is de cirkel rond.

Elly hoor jij op zaterdag en zondag tussen 14:00 - 15:00 uur met het programma  "La Luna".

Meer weten over een dj?

CONTACTFORMULIER

DEEL DEZE PAGINA!